FISILTI
Giriş Tarihi : 13-04-2024 12:09   Güncelleme : 14-04-2024 15:00

Ahmet Kaya'nın yapması gereken!

Ahmet Kaya'nın yapması gereken!

Fısıltı - 13 Nisan 2024

AHMET KAYA’NIN YAPMASI GEREKEN

Ortahisar Belediye Başkanlığı’na seçilen Ahmet Kaya göreve geldiği andan bu yana kucaklayıcı konuşuyor ve bu da halk tarafından oldukça karşılık buluyor. Kaya’yı bu açıklamalarından ötürü biz de tebrik ediyoruz. Çünkü ne Trabzon’un, ne de Ortahisar’ın artık kavgaya, gürültüye efor sarf edip kaybedecek zamanı yok. Şehrin ve ilçenin hayrına işlerin hayata geçmesi için Büyükşehir Belediyesi ile el ele verilip vaat edilenler yatırıma dönüşmeli. Kaya da görev süresince bunu yapmaya çalışacak anladığımız kadarı ile. Ancak Kaya’nın Meclis Üyeleri gördüğümüz kadarı ile kendisi ile aynı tavırda değil. Halen sosyal medyada Meclis Üyelerinin neredeyse kin kusar açıklamalarını okuyoruz. Uzun yıllardır göreve gelmek için CHP’nin beklenti içinde olduğu ve bugün göreve gelindiğinden dolayı partililer heyecanlı olabilir lakin dillerini törpülemeleri lazım. Yoksa, Kaya’nın iyi niyetli yaklaşımı heyecanlı Meclis Üyeleri’nin yüzünden sekteye uğrayacak. Bunun için Kaya, Meclis Üyelerini ve partinin bazı yöneticilerini uyarmalı diye düşünüyoruz.

KOCA GAZETE ERİDİ GİTTİ!

Bilindiği üzere bölgenin en büyük medya kuruluşlarından bir tanesidir Karadeniz Gazetesi. Hatta bölge gazeteleri arasında ülke genelinde de zirvede yer alıp Trabzonlu’nun göğsünü kabartmıştır. Lakin son yıllarda hem yönetim kadrosunda yaşanan aynı isimler etrafındaki git geller, hem de yayın anlayışı gazeteyi tabiri caizse dibe vurdurdu. Bölgenin “Amiral Gemisi” sıfatı dahi neredeyse kaybedilmek üzereymiş. Gazete; bölgede çıkan Taka Gazetesi ve Günebakış Gazetesi ile hemen hemen aynı tiraja gerilemiş. Şehirde böyle bir dedikodu yükselince biz de bu durumu araştıralım dedik ve gerçekten gazete satışlarının ve aboneliklerinin oldukça gerilediğini öğürendik. Ne diyelim yaklaşık 40 kişi çalıştırıp şehir merkezinde 40 tane gazete satılamıyorsa buna biz değil de, gazetenin sahipleri bir şeyler diyecektir herhalde. Bize bu konuda yorum yapmak düşmez. Bu durumdan gazete patronunun haberi vardır diye düşünüyoruz, yoksa da artık öğrenmiş oldu. Biz dostuz, doğruyu söyleriz, Trabzon ve Trabzonspor için varını yoğunu ortaya koyan ve gazete için de bu kadar yatırımı yapan bir patrona biz gerçekleri anlatmış olalım, şehrimiz adına bunu borç biliyoruz.

KORAY AYDIN’IN HEMŞEHRİLERİ NEREDE?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde istediği başarıyı alamayan İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener dediğini yaptı ve partisini Olağanüstü Kongre’ye getirip aday olmayacağını açıkladı. Hal böyle olunca da partinin kuruluşdan bu yana başta teşkilatlanma olmak üzere bir çok noktada katkısı bulunan Koray Aydın, Genel Başkanlık için aday olduğunu açıkladı. Zira, Aydın’a Trabzon’dan destek açıklamalarının cılız şekilde geldiğini gözlemliyoruz. İl Başkanlığı olayı ölçüp tartıp geç de olsa bir açıklama yapsa da İlçe Başkanlıklarından böyle bir açıklama halen gelmiş değil. Aynı zamanda partinin Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır da sessizliğini koruyor. Sağır, Aydın’ın yakın dostudur tabii ki kendisini destekleyecektir ama bir açıklama da yapması gerekir. Ne geçmiş dönem Milletvekili Hüseyin Örs, ne mevcut Milletvekili Yavuz Aydın ne de parti üst yönetiminin etkili ismi Şükrü Kuleyin’den de bir açıklama gelmemesi şaşırtıcı. Bakalım önümüzdeki günlerde bir açıklama gelir mi.

Konuşan TrabzonKonuşan Trabzon