Trabzon’un Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği’nde asrın felaketi olarak adlandırılan iki büyük deprem sonrası “Depremin İnsan, Doğal ve Tarihi Değerlere Etkileri” konulu bir çalıştay düzenlendi. Moderatörlüğü Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Sadettin Korkmaz tarafından gerçekleştirilen çalıştaya başta Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz olmak üzere Trabzon Tarım ve Orman eski İl Müdürü Ali Çankaya, İç Mimarlar Odası Başkanı Muhittin İnce, mühendis, gönüllüler ve davetliler katıldı.

Prof. Dr. Korkmaz’ın “Deprem Oluşumu”, “Türkiye Deprem Bölgeleri ve Fay Hatları” ile “Depremden Korunmak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” konularında katılımcılara bilgiler aktarmasının ardından söz alan ve depremde birçok yakınını kaybeden Trabzon İç Mimarlar Odası Başkanı Muhittin İnce de bölgede yaşadığı sorunlar ve genel durum hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Mençuna Şelalesi ziyaretçi akınına uğradı Mençuna Şelalesi ziyaretçi akınına uğradı

MERCEK ALTINA ALINDI
İnşaat Mühendisi Aysel Toklu, deprem bölgesinde yaptıkları hasar tespit çalışmalarına; AFAD Gönüllüsü Atila Sancak, arama-kurtarma çalışmalarına; Mimar Sedat Türkmen de inşaat mühendisi, mimar, müteahhit ve ustaların birlikte uyumlu çalışmasının önemine dikkat çekti. Tarım ve Orman eski İl Müdürü Ali Çankaya da tarım alanları ve sulak alanların amaç dışı kullanılmamasının önemine vurgu yaptı. Dernek Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz de depremin insan, doğal ve tarihi değerlere olan etkilerine değindi. Karşılıklı soru-cevap bölümünde özellikle Doğu Karadeniz bölgesinin durumu mercek altına alındı. Çalıştayın sonunda ise moderatör Prof. Dr. Sadettin Korkmaz’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi